Openbare Basisschool 't Reigerbos

  Nieuwsbrief 8-12-2023

  In deze nieuwsbrief:

  Sinterklaas

  Overblijfouder gezocht voor de instroomgroep

  Kerst/Uitnodiging OR

  Inloopochtenden in week 2 en 3 8-12 en 15 januari 2024

  Paarse Vrijdag

  Overblijfouders gezocht voor onze locatie Koningskwartier

  Geen honden op het schoolplein

  Agenda

  Sinterklaas

  Wat hebben de kinderen en wij weer enorm genoten van het Sinterklaasfeest. Wij hebben hele mooie surprises gezien vanaf groep 6 t/m 8 en groep 1 t/m groep 5 natuurlijk een gezellige aankomst en daarna een mooie show in Swanla. Ook waren er weer prachtige cadeaus voor de kinderen, uit de schatkamer. Wij willen de OR en alle vrijwilligers enorm bedanken voor de hulp op en rond deze dagen!

  Sinterklaas_OBS_REIGERBOS 1.jpg

  Overblijfouder gezocht voor de instroomgroep

  Vindt u het leuk om met een klein groepje kinderen van vier jaar een half uurtje te lunchen tussen de middag, dan bent u van harte welkom in onze instroomgroep 1E op het Zaagmolenpad. Iedere dag (behalve woensdag) van 11:30-12:00 wordt er gegeten met de kinderen en daarna is uw hulp hard nodig op het plein. Eindtijd kan in overleg. Via k.looman@reigerbos.nl kunt u reageren. Er staat een vrijwilligersvergoeding tegenover. Wilt u meer informatie hierover, loop dan gerust even langs bij juf Karin.

  Kerst

  Sinterklaas is weer terug naar Spanje en de school is alweer omgetoverd in kerstsferen. Wat staat er allemaal op het programma de komende weken? Alle kinderen maken een kerstkaart voor een ander. Er zullen kaarten gebracht worden naar de bewoners van de Zevenster en naar het Nationaal Ouderenfonds. Zij zorgen ervoor dat de kaarten bij mensen terechtkomen die zich eenzaam voelen. Ook aan de buren wordt gedacht. De kinderen van de groepen 1 en 2 zullen bij hen een kaartje in de bus doen.  

  Ook gaan we weer kerststukjes maken met de kinderen. Van school krijgen de kinderen een bakje, oase en een kaars. Wilt u zelf wat groen en versiering voor de stukjes meegeven in een tas voorzien van naam? De school probeert voor extra groen en versiering te zorgen voor de kinderen die dit niet hebben. Mocht u wat extra's willen meegeven, dan zou dit ook fijn zijn. Van de leerkracht zult u te horen krijgen welke dag uw kind dit nodig heeft. 

  Voor het kerstdiner vragen wij u een gerechtje of iets anders lekkers mee te geven met uw kind. Via Parro kunt u invullen wat u wilt meegeven vanaf maandag 11 december.  
  Alvast bedankt!   

  Vrijdag 15 december is het Foute Kersttruiendag. Dit is de dag waarop kinderen in een kerstige outfit naar school mogen komen. Let op; dit is niet verplicht!  

  Dinsdag 19 december vieren wij kerst met een kerstdiner op school. Wilt u uw kind van tevoren al een tas (voorzien van naam) met een bord, beker en bestek meegeven? De deuren van de school zullen om 17.45 uur opengaan. Het kerstdiner is van 18.00-19.00 uur. Tijdens dit diner organiseert de ouderraad voor de ouders een gezellig samenzijn op beide locaties.  

  Het is de bedoeling dat u de kinderen om 19.00 uur in de klas weer ophaalt.  

  Donderdag 21 december hebben de kinderen al vakantie! 

  Uitnodiging kerst OR OBS 't Reigerbos.jpg

  Inloopochtenden na de kerstvakantie

  In de week van 8-12 januari en 15 januari 2024 staan er weer inloopochtenden gepland van 8:20-8:40 uur.

  Dinsdag 9 januari: groep 1/ 2 B, 3B, 4A, 5A, 4C

  Woensdag 10 januari: groep 1/ 2 C , 5/ 6 C, 7A

  Donderdag 11 januari: groep 3A, 6A, 7B, 1/ 2 A

  Vrijdag 12 januari: groep 1/ 2 D, 4B, 5B, 6B 

  Maandag 15 januari: Locatie Koningskwartier alle groepen

  Paarse Vrijdag

  Door heel het land wordt vandaag Paarse Vrijdag gevierd: dé dag waarop scholen laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn, en dat niemand gepest of uitgesloten mag worden om wie die is. Uiteraard vinden wij dat iedereen élke dag zichzelf mag zijn. Om de kinderen hiervan bewust te maken, was het vandaag Kom-zoals-je-het-liefst-bent-dag. De kinderen zijn deze dag naar school gekomen zoals ze dat het liefst willen. Of dat nou in een onesie, een pyjama, een feestjurk of wat dan ook is. Alles is goed. Dat gold natuurlijk ook voor de kapsels.

  Overblijfouders gezocht voor onze locatie Koningskwartier

  Vindt u het leuk om met een klein groepje kinderen van vier/vijf jaar een half uurtje te lunchen tussen de middag, dan bent u van harte welkom in onze groepen 1/2 op het Zaagmolenpad. Iedere dag (behalve woensdag) van 12:30-13:00 wordt er gegeten met de kinderen. Via k.looman@reigerbos.nl kunt u reageren. Er staat een vrijwilligersvergoeding tegenover. Wilt u meer informatie hierover, loop dan gerust even langs bij meester Robert. 

  Geen honden op het schoolplein

  Wilt u met uw hond niet op het schoolplein komen? Alvast bedankt voor uw medewerking.

  Agenda_Reigerbos_Zevenhuizen.jpg
  Jaarkalender 2023-2024 OBS 't Reigerbos_Pagina_05.jpg
  Jaarkalender 2023-2024 OBS 't Reigerbos_Pagina_06.jpg