Openbare Basisschool 't Reigerbos

  Nieuwsbrief 31-5-2024

  In deze nieuwsbrief:

  In gesprek met de directeur

  Stripleesdag

  Inloopochtenden volgende week

  Feest op de camping

  Overblijfhulpouders gezocht!

  Vanuit de MR

  Schoolreis

  Oproep Ouderraad

  2e plaats op schoolkorfbaltoernooi!

  De Jeugdarts en jeugdverpleegkundige op locatie ' t Reigerbos- Ryckevelde 3.

  Agenda

  Voorstelling "de Nanny"

  Junior Pubquiz

  In gesprek met de directeur

  Op dinsdag 11 juni van 13:30 - 14:30 uur of op woensdag 12 juni vanaf 8:30 uur ga ik graag met u in gesprek. Tijdens dit gesprek wil ik graag met u in gesprek over onze school. Ik zal  kort iets vertellen over onze ontwikkelthema's voor komend schooljaar. Komt u ook? U kunt zich aanmelden via deze link.

  Stripleesdag

  Afgelopen woensdag hebben de kinderen van de leerlingenraad een stripleesdag georganiseerd voor de hele school om op deze manier het leesplezier bij de kinderen te vergroten. Zo stond de dag in het teken van strips lezen en stripverhalen ontwerpen, maar ook had de leerlingenraad verschillende quizzen en spelletjes rondom strips bedacht. Meester Robert en juf Annemarieke (Donald Duck en Katrien Duck) hebben alle groepen bezocht.

  PXL_20240529_062223300.MP~2.jpg

  Inloopochtenden volgende week

  U bent komende week weer welkom om te kijken in de klas van uw kind.

  Tijd: 8:20-8:40 uur

  Maandag: locatie Koningskwartier

  Dinsdag: 1/B, 6A, 4A, 4B, 7A, 6B

  Woensdag: 1/2A, 1E, 4C

  Donderdag: 5/6C, 1/2D, 5A, 7B

  Vrijdag: 1/2C, 3A, 3B, 5B

  Tot dan!  

  Feest op de camping

  PXL_20240528_100227016.jpg

  De kinderen van de groepen 1 en 2 zitten de komende periode op camping 't Reigerbos. Donderdag 20 juni is er voor hen een feest georganiseerd. Het is de bedoeling dat u uw kind wel een tussendoortje en een lunch meegeeft. Meer informatie ontvangt u nog van de groepsleerkracht.

  Overblijfhulpouders gezocht!

  Wij zijn met spoed opzoek naar overblijf medewerkers. Heeft u tijd en zin om één of twee uurtjes per dag toezicht te houden op een groep kinderen samen met een leerkracht, mail dan aub naar k.looman@reigerbos.nl. U krijgt hiervoor een vrijwilligersvergoeding. We merken dat het steeds lastiger wordt om de pauze op te vangen met vrijwilligers, volgend schooljaar stoppen er helaas ook weer een aantal. Dit betekent dat we ons de komende periode gaan verdiepen in andere opties voor de overblijf. Via de nieuwsbrief zullen wij u hierover blijven informeren.

  Vanuit de MR

  A.s. dinsdag 11 juni vindt de volgende MR vergadering plaats.

  De volgende punten staan op de agenda:

  - Jaarplan 2024-2025

  - Schoolgids 2024-2025

  - Werkverdelingsplan

  - Vergaderrooster 2024-2025

  - Stand van zaken

  • Formatie (wegvallen NPO)
  • Groei van onze school
  • Begroting 2025

  Wilt u deze MR-vergadering bijwonen? Stuur dan een mail naar mr@reigerbos.nl.

  Schoolreis

  Het is alweer bijna zover! Donderdag 20 juni gaan de kinderen van de groepen 3 t/m 7 op schoolreis. De kinderen worden gewoon om 08.30 uur verwacht in de klas. Van daaruit lopen de kinderen naar La Baraque waar de bussen op ons wachten. We verwachten dat de groepen 3 en 4 rond 15.00 uur weer terug zijn bij La Baraque. De groepen 5 t/m 7 verwachten we rond 17.30 uur terug. Houdt u deze dag Parro in de gaten voor de exacte aankomsttijden. 

  Wilt u uw kind 's ochtends uitzwaaien? Dit kan bij La Baraque. Groepen 5 t/m 7 vertrekken 09.15 uur en de groepen 3 en 4 om 09.30 uur.

  Tijdens het uitzwaaien en ophalen is het niet mogelijk om uw auto op het parkeerterrein te parkeren, omdat de bussen de ruimte moeten hebben om te kunnen keren.

  Het is de bedoeling dat u uw kind tussendoortjes, voldoende drinken en een lunch meegeeft. Een paar snoepjes is prima, grote zakken snoep of iets dergelijks is niet toegestaan.

  De kinderen van de groepen 5 t/m 7 mogen maximaal €5,00 meenemen. Dit is niet verplicht.

  Wilt u uw kind ook een setje reservekleding meegeven? Verder raden we u aan het weerbericht in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat uw kind passend gekleed is (inclusief goede schoenen en eventueel zonnebrand).

  Oproep Ouderraad

  De ouderraad is nog op zoek naar één ouder van de locatie Koningskwartier die wil helpen organiseren van diverse activiteiten op school, zoals bijvoorbeeld Sinterklaas, Kerst, Pasen etc. We vergaderen ongeveer 6x per jaar op maandag- of woensdagavond.

  Ook is de ouderraad op zoek naar ouders die willen ondersteunen in de uitvoerende taken. Deze ouders hoeven niet mee te vergaderen, maar komen wel in een app groep waarin een oproep voor hulp geplaatst kan worden. U kunt dan op dat moment aangeven of u kunt helpen.

  Lijkt dit iets voor u? Dan kunt u zich opgeven via https://forms.office.com/e/6wS4WD3tie

  2e plaats op schoolkorfbaltoernooi! 

  Afbeelding van WhatsApp op 2024-05-29 om 19.15.17_832747a9.jpg

  De Jeugdarts en jeugdverpleegkundige op locatie ' t Reigerbos- Ryckevelde 3.

  Donderdag 13 juni houdt de jeugdverpleegkundige samen met de jeugdarts Zuidplas (CJG/ GGD) een inloopmoment van 8.30 uur - 9.00 uur op de locatie van onze school.  

  Adres: Ryckevelde 3, kamer tegenover de ingang.

  U kunt bij de jeugdverpleegkundige/ jeugdarts terecht met vragen over de opvoeding en ontwikkeling van uw kind.

  De spreekuren zijn niet gebonden aan de locatie waar uw kind naar school gaat.

  Agenda_Reigerbos_Zevenhuizen.jpg
  Jaarkalender 2023-2024 OBS 't Reigerbos_Pagina_12.jpg
  Jaarkalender 2023-2024 OBS 't Reigerbos_Pagina_12.jpg

  Schoolvakanties en studiedagen 2024-2025

  de Nanny.jpg

  Voorstelling "de Nanny"

  Juf Marissa, Juf Marjolein en juf Tanja staan samen met 6 kinderen uit groep 7 op de planken in Swanla op vrijdag 14 juni, zaterdag 15 juni en zondag 16 juni met de familievoorstelling "De Nanny". Gebaseerd op de film "Nanny McPhee". Er zijn nog kaarten te verkrijgen bij theater Swanla. https://www.dorpshuis.nl/theater-swanla

  Junior Pubquiz

  Na het succes van vorig jaar, organiseert theater Swanla ook in mei op vrijdag de 31ste weer een junior pubquiz. Deze quiz is voor kinderen uit de groepen 6, 7 en 8. Lijkt het je leuk om mee te doen, schrijf je dan in met een team van maximaal 5 kinderen + begeleider. Het is uiteraard niet de bedoeling dat de begeleider de antwoorden gaat geven. We beginnen om 16.00 uur met de quiz en achteraf krijgt iedereen een frietje, snack en wat te drinken.

  We hopen zo veel mogelijk teams te kunnen verwelkomen.
   

  Inschrijven kan via info@dorpshuis.nl, kosten zijn € 5,- per kind

  Pubquiz Swanla OBS Reigerbos.jpg