Openbare Basisschool 't Reigerbos

    Nieuwsbrief 30-8-2024

    In deze nieuwsbrief:

    Koffieochtenden

    Afscheid nemen op het schoolplein

    Overblijfhulpouders gezocht!

    Kwink

    Voor in de agenda: 16 en 18 september 2024 - informatieavond schooltijden

    Informatiemiddagen

    Luizenouders gezocht!

    Even voorstellen...

    Samenwerking jeugdverpleegkundige/jeugdarts

    Agenda

    Koffieochtenden

    Afgelopen maandag en woensdag heb ik u ons jaarplan uitgelegd. Wat fijn dat u hier bij kon zijn. Daarnaast heb ik uw vragen beantwoord over onze school. Ik sta geregeld bij de deur, bent u toevallig niet geweest deze week maar heeft u wel een vraag. U kunt mij gerust aanspreken, daarnaast zijn ook de teamleiders en IB-ers aanwezig bij de deur om uw vragen te beantwoorden. Samen maken wij de school sterker, bedankt voor uw bezoek deze week. Met vriendelijke groet, Edward den Heeten (directeur)

    Afscheid nemen op het schoolplein

    Deze week bent u misschien meegelopen naar de groep van uw zoon/dochter. Vanaf volgende week neemt u afscheid op het schoolplein. Zodat de leerkracht de volledige aandacht heeft voor ieder kind dat binnenkomt.  Komt uw zoon/dochter komende week voor het eerst op school, dan mag u natuurlijk nog even meelopen naar binnen. Heeft u een bericht voor de meester of juf, dan kunt u dat sturen via Parro. Bedankt weer voor uw medewerking.

    Overblijfhulpouders gezocht!

    Wij zijn met spoed opzoek naar overblijf medewerkers. Heeft u tijd en zin om één of twee uurtjes per dag toezicht te houden op een groep kinderen samen met een leerkracht, mail dan aub naar k.looman@reigerbos.nl. U krijgt hiervoor een vrijwilligersvergoeding. We merken dat het steeds lastiger wordt om de pauze op te vangen met vrijwilligers, volgend schooljaar stoppen er helaas ook weer een aantal. Dit betekent dat we ons de komende week verder gaan verdiepen in andere opties voor de overblijf. 

    Kwink

    Met ingang van dit schooljaar, werken wij op ’t Reigerbos met Kwink voor sociaal-emotioneel leren op school. Kwink is een online methode voor sociaal-emotioneel leren (SEL) in het basisonderwijs. Kwink biedt een doordacht programma, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en is gericht op preventie (van bijvoorbeeld pesten op school). Kwink werkt met vijf bewezen gedragscompetenties. Wilt u meer informatie? U kunt terecht bij de groepsleerkracht en op: https://www.kwinkopschool.nl/wat-is-kwink/voor-ouders

    Informatiemiddagen

    Vanmiddag en ook afgelopen woensdag hebben wij veel ouders mogen ontvangen. Op een informele manier heeft u kennis gemaakt met de leerkracht, het leslokaal, de lesstof. Wij hopen dat u een goede indruk heeft gekregen van de school. U kunt zich inmiddels inschrijven voor de kennismakingsgesprekken met de leerkracht. Deze gesprekken voeren wij vanaf maandag 9 september voeren. Dan spreken wij u graag weer!

    Voor in de agenda: 16 en 18 september 2024 - informatieavonden schooltijden

    Zoals u weet is het organiseren van de overblijf niet meer mogelijk doordat wij een tekort hebben aan vrijwilligers. Wij zijn dagelijks bezig met het vullen van de open plekken in het rooster. Na vele oproepen in de nieuwsbrief is het nu de hoogste tijd voor een structurele oplossing. Wij zien die structurele oplossing in een aanpassing van onze schooltijden. Aanstaande dinsdag 3 september praat de MR met elkaar over een voorstel. Op 16 en 18 september willen wij dit voorstel graag met u bespreken. 

    Luizenouders gezocht!

    Wilt u helpen met het pluizen van luizen na iedere vakantie, dan kunt u zich opgeven via k.looman@reigerbos.nl Geef aan op welke dag u beschikbaar bent, dan maken wij een rooster en verdelen de ouders per keer. We hebben uw hulp hard nodig!

    Even voorstellen...

    Beste ouders/verzorgers,

    Graag stel ik mij langs deze weg aan u voor. Mijn naam is Arti-Nalini Brahmatewari en ik heb het genoegen om de komende 10 weken les te geven over het Hindoeïsme in een paar groepen. Tijdens de levo lessen (levo = levensbeschouwelijk vormingsonderwijs) maakt uw kind kennis met verhalen, normen en waarden uit het Hindoeïsme, waarbij de moraal tot dialoog leidt. De verhalen/lessen worden gekozen naar wat er leeft bij de kinderen en wat er gebeurt in de wereld. Kinderen komen in aanraking met begrippen zoals: gelijkwaardigheid, wederzijds respect, onmacht, niet begrepen worden etc. Zij leren, tijdens de levo lessen, vanuit een andere invalshoek te begrijpen wat een ander bezighoudt.

    Met vriendelijke groeten,

    Arti-Nalini Brahmatewari (Vakdocent voor Hindoe vormingsonderwijs)

    Kenmerken levensbeschouwelijk onderwijs

    • Ruimte voor levensvragen: wie ben ik? Waar ga je heen als je doodgaat? Komt mijn konijn in  de hemel?  Hoe maak ik het weer goed met mijn vriend(in)?
    • Belangrijke plek voor verhalen uit verschillende tradities en levensbeschouwingen: wat zou de betekenis kunnen zijn? Wat vertelt dit verhaal aan jou of mij? Zijn er overeenkomsten met situaties in jouw leven, in de klas, in de wereld?
    • Kans om te onderzoeken waarom bepaalde feestdagen gevierd worden, wat bepaalde symbolen betekenen, welke tradities er bestaan  en wat rituelen zijn en waarom ze bestaan.
    • Inspiratie voor persoonlijke vorming: de vaklessen helpen om een eigen levensvisie en -mening te ontwikkelen. Wat vind ik hiervan? En jij? Wat voel ik hierbij en wat geloof ik wel of niet? Wat is voor mij belangrijk (waarden en normen)?
    • Ontwikkelen van een levensattitude vanuit nieuwsgierigheid naar de ander, vanuit het willen begrijpen en vanuit respect voor hoe anderen in het leven staan. De leerlingen leren van elkaar en ontmoeten elkaar in gesprek en spel. Zij staan centraal.
    • Werkvormen die helpen om ècht naar een ander te luisteren, om naar jouzelf te leren kijken en luisteren, om ervaringen te delen, om te verwoorden, om eerlijk en open te durven zijn naar jezelf en de ander, om te durven vertrouwen, om anders te durven zijn en de ander daartoe de ruimte te geven.

    Dat wil zeggen creatieve werkvormen, allerlei interactieve gespreksmethoden, dramatische expressie, spelvormen, beleven en ervaren door verhalen en filmpjes.

    Samenwerking jeugdverpleegkundige/jeugdarts

    We zijn vorig schooljaar op 't Reigerbos gestart met een samenwerking met de jeugdverpleegkundige en de jeugdarts. Op een aantal momenten in het schooljaar bieden wij ruimte voor een inloopspreekuur op het Reigerbos. Tijdens deze inloopspreekuren zijn de jeugdverpleegkundige en/of jeugdarts aanwezig. Hier kunt u terecht met vragen over opvoeding en ontwikkeling van uw kind. Op donderdag 26 september van 8:20-9:00 is een inloopochtend van de jeugdarts op de locatie Rijckevelde 3. Op donderdag 11 november van 8.20 uur tot 9.00 uur zal de jeugdverpleegkundige een spreekuur houden op locatie Zaagmolenpad 1. De spreekuren zijn niet gebonden aan de locatie waar het kind naar school gaat, maar zijn toegankelijk voor ouders van 't Reigerbos van beide locaties.

    Agenda_Reigerbos_Zevenhuizen.jpg
    Jaarkalender 2024-2025 OBS 't Reigerbos_september_2024.jpg
    Jaarkalender 2024-2025 OBS 't Reigerbos_oktober_2024.jpg

    Schoolvakanties en studiedagen 2024-2025

    N24 BRAinS Doe jij ook mee.png