Openbare Basisschool 't Reigerbos

  Nieuwsbrief 23-06-2023

  In deze nieuwsbrief:

  Afscheid juf Evita

  Juf Annemieke

  Opening locatie Koningskwartier muzikaal spektakel

  Vrijwilligers gezocht!

  Logopedie weer in school op Zaagmolenpad

  Schrijf uw zoon/dochter op tijd in!

  Vanuit de MR

  Agenda

  CJG: Webinar: Kinderen en pesten

  Afscheid juf Evita

  Na veel mooie jaren ga ik ‘t Reigerbos helaas verlaten om een nieuwe uitdaging op een school in Rotterdam aan te gaan. Het waren prachtige jaren op ‘t Reigerbos en ik wil iedereen bedanken voor de fijne tijd en samenwerking. 

  Juf Annemieke

  Beste kinderen, ouders en collega’s,

  Na ruim 17 jaar op ’t Reigerbos gewerkt te hebben, ga ik een nieuwe uitdaging aan.

  Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad. Als remedial teacher heb ik in de loop van de jaren intensief gewerkt met een groot aantal stuk voor stuk geweldige kinderen. Ik hoop dat ik een kleine bijdrage heb geleverd aan het vergroten van hun kennis en zelfvertrouwen. 

  Ik wil iedereen bedanken voor de fijne samenwerking en wens jullie allemaal een heerlijke zomervakantie en een mooi nieuw school jaar.

  Annemieke Everaart

  Opening locatie Koningskwartier muzikaal spektakel

  Op donderdag 15 juni hebben wij onze school in de wijk Koningskwartier officieel geopend. Vanaf komend schooljaar gaan wij als kindcentrum verder. Wij bieden opvang en onderwijs van 0 - 12 jaar aan in de wijk Koningskwartier. Met een feestelijke dag, vol muziek en een lekkere lunch werd door wethouder Frans Klovert het gebouw officieel geopend.

  Op verschillende social media is dit ons bericht:

  𝐅𝐞𝐞𝐬𝐭𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤𝐞 𝐨𝐩𝐞𝐧𝐢𝐧𝐠🎉 𝐯𝐚𝐧 𝐊𝐢𝐧𝐝𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐦 𝐎𝐁𝐒 '𝐭 𝐑𝐞𝐢𝐠𝐞𝐫𝐛𝐨𝐬 𝐞𝐧 𝐠𝐫𝐨-𝐮𝐩 𝐤𝐢𝐧𝐝𝐞𝐫𝐨𝐩𝐯𝐚𝐧𝐠 𝐇𝐞𝐭 𝐖𝐞𝐥𝐩𝐞𝐧𝐧𝐞𝐬𝐭

  Het openingsfeest van het Kindcentrum was 𝐞𝐞𝐧 𝐝𝐚𝐠 𝐯𝐨𝐥 𝐩𝐥𝐞𝐳𝐢𝐞𝐫 𝐞𝐧 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐞𝐢𝐭𝐞𝐧. Met muziek, workshops djembé en dans. “In de ochtend was er voor de peuters een springkussen,” vertelt Odette Kraaikamp, Regiomanager bij gro-up. “In de middag ging het feest door met allerlei activiteiten. En waren er lekkere poffertjes!”

  Twee leerlingen hebben samen met Frans Klovert, de wethouder van Jeugd, Gezondheid en Cultuur, het lint doorgeknipt met een enorme schaar. Daarna gaven de kinderen een 𝐬𝐩𝐞𝐭𝐭𝐞𝐫𝐞𝐧𝐝 𝐨𝐩𝐭𝐫𝐞𝐝𝐞𝐧 voor hun ouders.

  “𝐖𝐢𝐣 𝐤𝐢𝐣𝐤𝐞𝐧 𝐮𝐢𝐭 𝐧𝐚𝐚𝐫 𝐞𝐞𝐧 𝐦𝐨𝐨𝐢𝐞 𝐭𝐨𝐞𝐤𝐨𝐦𝐬𝐭,” vertelt Robert den Arend, locatieleider van OBS ’t Reigerbos. “Samen met elkaar, in vertrouwen. Dit heb ik het afgelopen jaar veel teruggezien. Bij de kinderen, leerkrachten en ouders. Hoe we met elkaar het beste ervan hebben gemaakt, 𝐝𝐚𝐭 𝐦𝐚𝐚𝐤𝐭 𝐦𝐢𝐣 𝐭𝐫𝐨𝐭𝐬.”

  #gro_up #groeijemee #openingsfeest #Kindcentrum

  Gevraagd vrijwilligers voor de bibliotheek!

  Lijkt het u leuk om met ingang van het nieuwe schooljaar 2 uurtjes per week te helpen in onze schoolbibliotheek?  Aanmelden of voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Enthoven. Graag onder vermelding van 'vrijwilliger schoolbibliotheek' een bericht sturen naar k.enthoven@reigerbos.nl.  

  Logopedie weer in school op Zaagmolenpad

  Beste ouders,

  Wij zijn erg blij om te kunnen zeggen dat we vanaf na de zomervakantie weer te vinden zijn in ’t Reigerbos.

  Eerder zat onze collega Marjolein in de school om logopedische behandelingen te verzorgen voor de kinderen die dat nodig hadden. Met haar vertrek hadden we helaas niet direct een oplossing om de logopedie op school voort te zetten, maar daar is gelukkig verandering in gekomen.

  Na de zomervakantie zullen Djamila Egberink (op de maandag) en Samantha ten Cate (op de dinsdag) gaan starten. Zij zijn beide al jaren onderdeel van Sis&Sas en hebben enorm veel zin om aan de slag te gaan op de locatie van t Reigerbos.

  Wanneer uw kind logopedie nodig heeft meldt hem of haar tijdig aan via de website of per telefoon. Uw kind kan bij ons terecht als sprake is van problemen in de taalontwikkeling, problemen in de fonologische vaardigheden welke zich uiten in lees- en/ of spellingproblemen, voorschotbenadering (synthetiseren, analyseren en letterkennis bij kleuters), articulatieproblemen en slissen.

  Wanneer u twijfels heeft of logopedie nodig is kunnen we ook altijd eerst een screening doen.

  Voor het starten van de logopedie of een logopedische screening hebben wij een verwijzing van de huisarts/ jeugdarts nodig.

  Voor vragen zijn wij te bereiken via info@sisensas.nl, 0180-312704 of het contactformulier op de website www.sisensas.nl

  We kijken uit naar een mooie samenwerking!

  Team Sis&Sas

  Schrijf uw zoon/dochter op tijd in!

  Heeft u nog jongere kinderen (<4 jaar), wilt u die dan zo spoedig mogelijk inschrijven? Dan hebben zij in ieder geval een plek op onze school komende jaren. Misschien heeft u ook contact met ouders met jongere kinderen in Zevenhuizen die op zoek zijn naar een basisschool? Wij geven deze ouders graag een rondleiding door onze school, zodat ook zij zien hoe wij ons onderwijs verzorgen. Zij kunnen contact opnemen via info@reigerbos.nl of ons even bellen 0180-638333.

  Vanuit de MR

  Op dinsdag 13 juni jl. heeft de laatste MR vergadering plaatsgevonden. In deze vergadering zijn de volgende punten besproken:

  - Jaarplan 2023-2024

  Het Jaarplan voor het schooljaar 2023-2024 is doorgenomen en toegelicht. De belangrijkste speerpunten voor het komende jaar zijn technisch lezen en begrijpend lezen, het rekenonderwijs, burgerschap en sociaal emotionele ontwikkeling.

  - Werkverdelingsplan

  Het werkverdelingsplan is zo goed als af. Het voorstel voor de nieuwe invulling van de pauzes voor het komende schooljaar is met het team gedeeld. Zodra alle feedback hierop verwerkt is, kan het werkverdelingsplan goedgekeurd worden door het team. Op de eerste MR vergadering van het nieuwe schooljaar kan de PMR ook goedkeuring geven.

  - Vergaderrooster MR 2023-2024

  Het vergaderrooster voor het nieuwe schooljaar is doorgenomen, geen bijzonderheden.

  - Schoolgids 2023-2023

  De schoolgids is doorgenomen en er zijn enkele tekstuele aanpassingen gedaan. De OMR heeft vervolgens instemming gegeven voor de schoolgids.

  - Locatie Koningskwartier

  Er is een update gegeven over de huidige stand van zaken. Er is een goede start gemaakt. Het gebouw wordt steeds verder aangekleed en gaat er steeds leuker uit zien. De school is tevreden met hoe het gebouw er nu staat en komend schooljaar zal staan.

  Wanneer u geïnteresseerd bent in de volledige notulen van deze vergadering, kunt u de notulen opvragen door een mail te sturen naar MR@reigerbos.nl.

  DatumTijdActiviteit
  Woensdag 28 juni 2023 Musical groep 8C
  Donderdag 29 juni 2023 Musical groep 8A
  Vrijdag 30 juni 2023 Musical groep 8B
  Woensdag 5 juli 2023 Juf- en meesterdag
  Vrijdag 7 juli 2023 Start zomervakantie
  centrum_jeugd_gezin_zuidplas_nieuwsbrief 't Reigerbos_Zevenhuizen.jpg

  Webinar – Kinderen en pesten

  Op 29 juni 2023 organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin i.s.m. Tischa Neve een webinar over Kinderen en pesten. Het is bedoeld voor ouders met kinderen tussen de 8 en 15 jaar. 

  Helaas is pesten iets wat ondanks allerlei programma’s op scholen nog steeds voorkomt. 

  In dit webinar, een lezing die je thuis kan volgen achter je computer, licht kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve verschillende kanten van het thema pesten toe. Er wordt vooral gekeken naar wat jij als ouder kunt doen. Ze bespreekt wanneer en hoe je over dit thema met je kind kunt praten als het gebeurt om hem heen of met hemzelf. Hoe je ermee om kan gaan als je kind pest of gepest wordt en wat jij als ouder kunt doen om je kind te helpen. Wordt jouw kind gepest, of wil je zorgen dat jouw kind geen pester wordt? Meld je dan snel aan om bij dit webinar bomvol inspiratie en tips te zijn! De webinar Kinderen en pesten vindt plaats op donderdag 29 juni 2023 van 20.00 tot 21.00 uur. Na aanmelden  kun je het 1 maand lang terugkijken.

  Aanmelden voor de gratis CJG-webinar via www.cjgcursus.nl

   

  Meer informatie en aanmelding CJG cursussen

  Website:                    www.cjgcursus.nl

  E-mail:                       info@cjgcursus.nl

  Telefoon:                   088 254 23 84