Openbare Basisschool 't Reigerbos

  Nieuwsbrief 21-4-2023

  In deze nieuwsbrief:

  Koningsspelen - volg ons op Social Media

  Schoolvakanties en studiedagen volgend schooljaar 2023-2024

  Schoolreis

  Vanuit de MR

  Overblijfmedewerkers tekort!

  Verhuizing groep 1/2F, 7/8C, 8A, 8B

  Hulp gezocht!

  Agenda

  Schoolkorfbaltoernooi

  Koningsdag in Zevenhuizen

  Herdenking 4 mei

  Afbeelding van WhatsApp op 2023-04-21 om 10.47.54.jpg

  Koningsspelen - volg ons op instagram/tiktok/facebook voor meer foto's!

  Naast de berichten in Parro, zie je ook veel mooie foto's en video's op onze sociale media.

  TikTok: https://www.tiktok.com/@reigerbos

  Facebook: https://www.facebook.com/obsreigerbos?locale=nl_NL

  Instagram: https://www.instagram.com/obsreigerbos/?hl=nl

  Schoolvakanties en studiedagen volgend schooljaar 2023-2024

  Schoolvakanties:

  Herfstvakantie: zaterdag 14 oktober 2023 t/m zondag 22 oktober 2023

  Kerstvakantie: donderdag 21 december 2023 t/m zondag 7 januari 2024

  Voorjaarsvakantie: vrijdag 16 februari 2024 t/m maandag 26 februari 2024

  Goede Vrijdag: vrijdag 29 maart 2024

  2e Paasdag: maandag 1 april 2024

  Meivakantie: zaterdag 20-4-2024 t/m zondag 5 mei 2024

  Hemelvaartsdag: donderdag 9 mei 2024

  Vrijdag na Hemelvaart, vrije dag: vrijdag 10 mei 2024 

  2e Pinksterdag: maandag 20-5-2024

  Zomervakantie: Vrijdag 12-7-2024 t/m zondag 25-8-2024

  Studiedagen:

  Vrijdag 27 oktober 2023

  Maandag 26 februari 2024

  Dinsdag 2 april 2024

  Maandag 13 mei 2024

  Vrijdag 21 juni 2024

  Schoolreis 

  Donderdag 22 juni gaan de kinderen van de groepen 1 t/m 7 weer op schoolreis. Dit jaar gaan de groepen 1/2 naar speeltuin de Kievit en de groepen 3 naar Blijdorp, de groepen 4 en 5 naar Drievliet en de groepen 6 en 7 naar Duinrell. Vanuit de ouderraad heeft u een factuur ontvangen voor de vrijwillige bijdrage. Groep 8 gaat in de laatste week van dit schooljaar op schoolreis.

  Helaas worden ook de kosten van een schoolreisje steeds hoger en daarom vragen wij u mee te denken over hoe wij hier in de toekomst mee om zullen gaan. Wilt u onderstaande korte enquête invullen?  

  https://forms.office.com/e/Z0msDs4WS2

  Vanuit de MR

  Beste ouders,

  Afgelopen dinsdag, 18 april, heeft er een MR vergadering plaatsgevonden. De belangrijkste onderwerpen waren:

  1- De kwaliteit van het overblijven en de impact op de kinderen en het onderwijs. We hebben uitgebreid stil gestaan bij mogelijke oplossingsrichtingen waarbij ook de aanpassing van de onderwijstijden als mogelijkheid is verkend.  

  2- De verdeling van de verschillende studie- en margedagen is besproken voor het aankomende schooljaar. De uitkomsten vindt u in deze nieuwsbrief.

  3- De directie heeft op verzoek van de MR de analyse van de CITO-resultaten gedeeld en toegelicht wat deze resultaten betekenen voor onder andere het jaarplan van aankomend schooljaar.

  4- Verder is er gesproken over de stand van zaken voor de locatie in Het Koningskwartier, het veiligheidsplan, ziekteverzuim en de visie van onze school.

  Binnenkort zal er een oproep verschijnen in de nieuwsbrief voor nieuwe MR-leden. Er komt 1 plek vrij. Vindt u het leuk om mee te denken, te adviseren en te beslissen bij belangrijke thema’s voor de school van uw kinderen? Dan komt binnenkort uw kans om in de MR plaats te nemen!

  Overblijfmedewerkers tekort!

  Tussen de middag doen onze overblijfmedewerkers de opvang. Daar zijn wij erg blij mee, maar wij hebben een tekort. Wij zijn daarom op zoek naar enkele ouders, die willen helpen bij het toezicht houden. Mogen wij u hiervoor vragen? Zonder uw hulp kunnen wij de overblijf niet meer organiseren en zijn wij genoodzaakt onze onderwijstijden aan te passen. U ontvangt voor deze opvang een vrijwilligersvergoeding. Bij het overblijven loopt ook een leerkracht/IB-er/teamleider of directeur buiten om u te ondersteunen bij deze taak. U kunt een mailtje sturen naar overblijf@reigerbos.nl

  Verhuizing groep 1/2F en groep 7/8C, 8A en 8B naar onze nieuwe locatie in wijk Koningskwartier

  In de meivakantie worden alle meubels verplaatst naar onze nieuwe locatie in Koningskwartier. Op maandag 8 mei richten wij de groepen weer in en vanaf dinsdag 9 mei start het onderwijs weer voor deze groepen op onze school. Save the date! Op 15 juni openen wij het gebouw officieel met elkaar. 

  Hulp gezocht!

  Wij zijn bezig met het vernieuwen van ons meubilair op onze hoofdlocatie. Wij zoeken iemand die ons wilt helpen bij het demonteren van enkele meubels. Wie kan ons helpen? Stuur even een mail naar teamleider Karin Looman: k.looman@reigerbos.nl

  DatumTijdActiviteit
   Zaterdag 22 april 2023 t/m zondag 7 mei 2023 Meivakantie 
  Maandag 8 mei 2023 Verhuisdag locatie Koningskwartier (leerlingen groepen 1/2F en 8b, 7/8C, 8a zijn vrij)  
  Dinsdag 9 mei 2023 Eerste schooldag voor alle leerlingen op onze nieuwe locatie in Koningskwartier!
  Donderdag 18 mei 2023 Hemelvaartsdag, kinderen vrij
  Vrijdag 19 mei 2023 Vrije dag voor de kinderen
  Maandag 29 mei 2023 2e Pinksterdag, kinderen vrij

  Ons team wenst u een hele fijne meivakantie !

  Weidevogels korfbaltoernooi

  Woensdag 24 mei is het Weidevogels Korfbaltoernooi in Bleiswijk voor kinderen van groep 4 t/m 8. Voor kinderen uit groep 1 t/m 3 zijn er verschillende korfbalspelletjes. De inloop is vanaf 13.00u en om 13.30u start het toernooi. U dient hier op eigen gelegenheid naartoe te gaan.

  Hoe u uw kind kunt inschrijven kunt u vinden op de flyer. U kunt zich ook opgeven om een team te coachen.  

  U kunt zich dus niet opgeven bij de school, maar enkel rechtstreeks bij de organisatie van het korfbaltoernooi.

  Herdenking 4 mei

  Net als vorig organiseert de Commissie 4 mei Zevenhuizen ook dit jaar een bijeenkomst op het Dorpsplein  tussen de Burgemeester Boerstraat en complex De Roos, voorafgaand aan de Dodenherdenking. Na de twee minuten stilte is er een toespraak van de gemeente Zuidplas en lezen leerlingen van de basisscholen in Zevenhuizen gedichten voor. Daarna is er gelegenheid voor het leggen van een krans of bloemen bij het monument op de hoek van het Raadhuishof. Ook de scholen zullen bloemen leggen. Het programma voorafgaand aan de herdenking begint om 19.30 uur. 

  De Commissie 4 mei is blij dat ook dit jaar weer leerlingen een bijdrage leveren aan de herdenking. Er zijn steeds minder mensen die de oorlog hebben meegemaakt en die er nog over kunnen vertellen. Het is belangrijk om de verhalen die we van hen hebben gehoord, te blijven vertellen. Zodat we nooit vergeten dat vrede niet vanzelfsprekend is en dat mensen daarvoor hun leven hebben gegeven. 

  Traditiegetrouw levert De Kleine Trompetter muzikale medewerking  aan de 4 mei bijeenkomst. Hans Sytsema, inwoner van Zevenhuizen,  geeft kleur aan de herinneringen door een eigen verhaal te vertellen en leerlingen van Fabia Dance Center laten hun beleving zien via dans.