Openbare Basisschool 't Reigerbos

  Nieuwsbrief 18-8-2023

  In deze nieuwsbrief:

   Start schooljaar

  Afscheid juf Marianne

  Kennismaking en informatie over het jaarplan met de directeur

  Kennismakingsavond groep 1 t/m 8 - woensdag 30 augustus 2023

  Groep 3 van de Eendragt tijdelijk in ons gebouw

  Agenda

  Start schooljaar!

  Maandag gaan wij weer van start! De afgelopen week hebben wij alles hiervoor kunnen voorbereiden. Op donderdag heeft het team een startdag gehad, waar wij veel onderwerpen met elkaar hebben besproken. Na elke vakantie doorloopt een groep bepaalde fasen in het proces van groepsvorming. De eerste weken aan het begin van het schooljaar worden de Gouden Weken genoemd. Deze weken zijn bij uitstek geschikt om een fundament neer te zetten voor een goede groepsvorming en fijne sfeer. Leerlingen verkennen elkaar, de leraar en de regels. Onze gedragsspecialist juf Shai heeft hier gisteren over verteld. Komt uw zoon/dochter maandag voor het eerst naar school, loop dan gerust even mee naar binnen! Daarnaast mogende ouders t/m groep 4 even mee naar binnenlopen tot 8:30 uur. Voor onze locatie Koningskwartier geldt dat alle ouders even mee mogen lopen naar de groepen, aangezien dit voor veel kinderen een nieuwe locatie is.

  Afscheid juf Marianne

  Beste kinderen en ouders, na 8 mooie jaren op ’t Reigerbos ga ik dit schooljaar een nieuwe uitdaging aan in groep 1/2 op een school dichterbij huis. Ik heb genoten van de afgelopen jaren hier op ’t Reigerbos, waar ik voor verschillende groepen heb gestaan. Ik heb veel kinderen leren kennen en zien opgroeien: een aantal kinderen uit mijn eerste kleutergroep heb ik nu mogen zien schitteren tijdens de afscheidsmusical van groep 8!  Ik wil graag iedereen bedanken voor de fijne tijd en samenwerking de afgelopen jaren. Liefs, Marianne

  Kennismaking en informatie over het jaarplan met de directeur

  Wij gaan ook dit jaar aan de slag met een jaarplan. Hierin staat beschreven wat wij gaan doen dit schooljaar. Tijdens een (verdere) kennismaking vertel ik u hier graag over. Aanstaande maandag om 8:30 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee op onze school in de aula op locatie Zaagmolenpad. Mocht u niet kunnen dan bent u ook nog welkom voor een kopje koffie of thee op vrijdag 1 september om 8:30 uur in de aula op locatie Zaagmolenpad. Wilt u zich even aanmelden (naam  is voldoende en op welke datum u komt) via de whatsapp button rechtsonder op deze pagina? Dan weten wij hoeveel ouders wij ongeveer kunnen verwachten.

  Kennismakingsavond groep 1 t/m 8 - woensdag 30 augustus 2023

  Op woensdag 30 augustus is onze jaarlijkse kennismakingsavond met de leerkracht en met de ouders in de groep van uw zoon/dochter.  

  Wij doen het dit jaar wat anders dan voorgaande jaren in de groepen 1/2/4/5/6. U ontvangt voorafgaand aan de kennismakingsavond informatie over het school. De informatie over leerjaar 3 en 7 ontvangt u tijdens de presentatie op de avond zelf. Na de kennismaking kunt u hierover nog vragen stellen aan de leerkracht. Daarna is het informeel kennismaken met elkaar, zodat u weet wie de ouders zijn van de andere kinderen in de groep. 

  Wij organiseren twee rondes, mocht u meerdere kinderen hebben in verschillende groepen.

  Ronde 1: 19:00 - 19:45 uur groep 1 t/m 7

  Ronde 2: 20:00 - 20:45 uur groep 1 t/m 7

  Voor groep 8 geldt een iets kortere kennismaking, aansluitend wordt de voorlichting Voortgezet Onderwijs georganiseerd door teamleider Robert den Arend en intern begeleider van de bovenbouw Sandra Bouwmeester.

  Ronde 1: 19:00 - 19:30 uur (aansluitend VO voorlichting van 19:30-20:30 uur)

  Ronde 2: 20:00 - 20:30 uur (aansluitend VO voorlichting van 20:30 - 21:30 uur)

  Groep 3 van de Eendragt tijdelijk in ons gebouw

  Wij starten in de loop van het schooljaar een instroomgroep op, waar wij op dit moment nog een leerkracht voor zoeken. Tot die tijd zal de Eendragt gebruikmaken van dat lokaal. Zij hebben in hun gebouw namelijk geen lokaal meer over. Zodra wij gaan starten met de instroomgroep gaat deze groep 3 naar het speellokaal van de Eendragt. De groep 3 komt bij de twee kleutergroepen en gebruikt de ingang bij het bovenbouwplein.