Openbare Basisschool 't Reigerbos

  Nieuwsbrief 17-5-2024

  In deze nieuwsbrief:

  't Reigerbos aanwezig bij dodenherdenking

  Inloopochtenden in juni

  Zomerfeest groep 1/2 en schoolreis groepen 3 t/m 7

  Overblijfhulpouders gezocht!

  Stem voor ons nieuwe verkeersplein!

  Strip Leesdag en stripboekenmarkt

  Agenda

  CJG: Ik ben boos

  CJG: Tischa Neve on demand

  Voorstelling "de Nanny"

  Jan Visser Kidsrun

   ✓

   Schoolkorfbaltoernooi

  Avond4Daagse Moerkapelle

  Junior Pubquiz

  't Reigerbos aanwezig bij dodenherdenking

  Zoals ieder jaar waren leerlingen van groep 7 en 8 aanwezig bij de dodenherdenking. Fenna 8B, Jari 7B en Fenna 7B hebben hun gedicht voorgedragen om namens onze school de slachtoffers van De Tweede Wereldoorlog en de onafhankelijkheidsoorlog in Indonesië, als in oorlogssituaties en bij vredesoperaties daarna te herdenken. Het gedicht dat zij hebben voorgedragen was een project waar alle kinderen uit groep 7 en 8 aan gewerkt hebben, het was de bedoeling om al deze gedichten bij de dodenherdenking zichtbaar op te hangen. Door de regen kon dat helaas niet doorgaan, maar wel heeft het 4 mei comité er een mooie foto van gemaakt. Na het voordragen hebben de kinderen namens de school een bloemstuk bij het monument gelegd.

  Dodenherdenking_2024_Reigerbos_Zevenhuizen.jpg
  Dodenherdenking_2024_Reigerbos_Zevenhuizen_2.jpg

  Inloopochtenden in juni

  Maandag 3 juni: locatie Koningskwartier

  Dinsdag 4 juni: 1/2B, 6A, 4A, 4B, 7A, 6B

  Woensdag 5 juni: 1/2A, 1E, 4C

  Donderdag 6 juni: 5/6C, 1/2D, 5A, 7B

  Vrijdag 7 juni: 1/2C, 3A, 3B, 5B

  Zomerfeest groep 1/2 en schoolreis groepen 3 t/m 7

  Binnenkort hebben de kinderen van de groepen 1 en 2 een zomerfeest en gaan de kinderen van de groepen 3 t/m 7 op schoolreis. Eerder heeft u al een betaalverzoek gekregen voor de vrijwillige bijdrage hiervan. Mocht u dit ontgaan zijn, vragen wij u vriendelijk deze bijdrage alsnog te betalen. Alvast bedankt hiervoor! Meer informatie over het zomerfeest en de schoolreis ontvangt u in de volgende nieuwsbrief.

  Overblijfhulpouders gezocht!

  Wij zijn met spoed opzoek naar overblijf medewerkers. Heeft u tijd en zin om één of twee uurtjes per dag toezicht te houden op een groep kinderen samen met een leerkracht, mail dan aub naar k.looman@reigerbos.nl. U krijgt hiervoor een vrijwilligersvergoeding. We merken dat het steeds lastiger wordt om de pauze op te vangen met vrijwilligers, volgend schooljaar stoppen er helaas ook weer een aantal. Dit betekent dat we ons de komende periode gaan verdiepen in andere opties voor de overblijf. Via de nieuwsbrief zullen we u hierover blijven informeren.

  Stem voor ons nieuwe verkeersplein!

  't Reigerbos Zaagmolenpad is genomineerd voor een ANWB Verkeersplein, zodat onze kinderen in een veilige omgeving ervaring op kunnen doen met verschillende verkeerssituaties. Om het plein te winnen, is het belang dat we zoveel mogelijk stemmen binnenhalen. Stemt u mee! Stem uiterlijk vrijdag 31 mei op onze school via deze link:  

  https://customer.flowapp.nl/nl-nl/participation/d76fb0fe-0d52-4416-95b0-344083905943

  Verkeersplein_.jpg

  Strip Leesdag en stripboekenmarkt

  De kinderen van de leerlingenraad organiseren op 29 mei bij ons op school de Strip Leesdag. Dit om het leesplezier bij onze leerlingen te bevorderen. De leerlingenraad heeft op deze dag gezorgd voor een aantal leuke activiteiten in het thema stripboeken. De dag wordt om 12:15 afgesloten met een stripboekenmarkt in het speellokaal of bij mooi weer op het plein. Voor 50 cent kunnen de leerlingen andere stripboeken van elkaar kopen of zij kunnen stripboeken met elkaar ruilen. De stripboekenmarkt duurt tot 12:45 uur. Aanmelden voor deze markt kan via: https://forms.office.com/e/0sHv2Jth27

  Agenda_Reigerbos_Zevenhuizen.jpg
  Jaarkalender 2023-2024 OBS 't Reigerbos_Pagina_10.jpg
  Jaarkalender 2023-2024 OBS 't Reigerbos_Pagina_12.jpg

  Schoolvakanties en studiedagen 2024-2025

  centrum_jeugd_gezin_zuidplas_nieuwsbrief 't Reigerbos_Zevenhuizen.jpg

  Ik ben boos

  Graag zien we onze kinderen blij en gelukkig. Helaas is dit niet altijd zo. En dit is ook niet haalbaar. Als ouder vinden we het vaak lastig met de boosheid van onze kinderen om te gaan. Als je weet waar de boosheid vandaan komt, kan dat helpen hoe je ermee omgaat.  

  Alle emoties hebben een functie. Bij boosheid geeft het aan dat een grens is bereikt. Of dat over een grens is heen gegaan. Kinderen moeten nog leren hoe ze deze grens kunnen aangeven. En hoe ze hun boosheid op een goede manier kunnen uiten. Jij als ouder kan daarbij helpen. Bedenk welke behoefte achter de boosheid zit. Dat kan behoefte zijn aan rust, eten, aandacht of iets zelf willen doen. Daar pas je je aanpak op aan.  

  Voorkomen

  • Zorg voor duidelijkheid en structuur. Dit voorkomt ‘onnodige’ discussies.

  • Wees consequent, dus doe of zeg niet de ene keer dit en de andere keer dat.

  • Geef het goede voorbeeld.

  In het moment

  • Blijf zelf vooral rustig.

  • Praat langzamer en zachter tegen je kind.

  • Toon begrip voor de boosheid zonder oplossing aan te bieden.

  • Benoem de oorzaak van boosheid.

  ‘Jammer he dat je nu moet stoppen met tv kijken, je had graag nog wat langer willen kijken. Ik zie dat je teleurgesteld bent, omdat de tv uit gaat’. Check of je de emotie goed benoemd hebt. ‘Boos zijn mag, we laten wel de spullen heel’.  

  • Geef grenzen aan gedrag, bestraf niet de boosheid.  

  • Geef gelegenheid om af te koelen en te ontladen.

  • Accepteer dat je kind even boos is.

  Achteraf

  Voer samen een gesprekje. Probeer je kind aan het denken te zetten. Wat kan hij de volgende keer anders doen. En hoe kan je daarbij helpen. Zorg ervoor dat je zelf rustig blijft en zonder oordeel naar je kind luistert.  

  Wanneer je je kind de les gaat lezen zal hij zich tegen je verzetten of zich van je afkeren.

  Meer informatie over opvoeden en opgroeien: www.cjggroeigids.nl.

  Luister je graag naar podcasts? Je vindt die van het CJG over opvoeden en opgroeien op www.cjghm.nl/podcasts. Cursussen www.cjgcursus.nl  

  Wil je hulp hierbij, neem contact op met de pedagogisch adviseur van het CJG.

  Tischa Neve on demand 2024

  Het Centrum voor Jeugd en Gezin heeft dit jaar weer een aantal webinars voor ouders gemaakt in samenwerking met Tischa Neve. Zij behandelt diverse opvoedkundige onderwerpen en geeft praktische tips. 

  Kinderen en pittige emoties (Nederlands) – vanaf 01 maart 2024 

  Hoe kun je het best omgaan met de intense emoties van je kinderen. Leer begrijpen hoe emoties werken, zelf rust te bewaren en hoe je een gezonde relatie met emoties ontwikkeld. Help je kind(eren) bij het beperken van heftige emoties zoals verdriet en woede-uitbarstingen. 

  Children and (intense) emotions (English version) – from 01 March 2024  

  You will learn how to effectively deal with the intense emotions of your children by understanding how emotions work, maintaining your own calm, developing a healthy relationship with emotions. And helping children limit intense emotions such as sadness and anger outbursts. 

  Help je kind de scheiding door – vanaf 01 februari 2024  

  Onderwerpen zijn onder meer communicatie met kinderen over de scheiding, het omgaan met zowel de emoties van kinderen als ouders. En hoe zorg je dat jullie kinderen zo goed mogelijk door de scheiding heen komen? 

   Help, ik ontplof! -  vanaf 01 februari 2024  

  Niemand maakt zoveel emoties bij je los als je eigen kind. Positieve, maar ook negatieve. Krijg tips om beter om te gaan met de emoties van je kind(eren) en zelf rustiger te reageren. Met praktische uitleg en direct toepasbare tips voor thuis.  

  Zie voor meer informatie onderstaande link:

  de Nanny.jpg

  Voorstelling "de Nanny"

  Juf Marissa, Juf Marjolein en juf Tanja staan samen met 6 kinderen uit groep 7 op de planken in Swanla op vrijdag 14 juni, zaterdag 15 juni en zondag 16 juni met de familievoorstelling "De Nanny". Gebaseerd op de film "Nanny McPhee". Er zijn nog kaarten te verkrijgen bij theater Swanla. https://www.dorpshuis.nl/theater-swanla

  Jan Visser Kidsrun

  Jan Visser Kidsrun OBS 't Reigerbos.jpg

  Schoolkorfbaltoernooi

  Woensdagmiddag 29 mei is het schoolkorfbaltoernooi dat wordt georganiseerd door korfbalvereniging de Weidevogels. De locatie is Götzenhainsingel 10 in Bleiswijk. De inloop is om 13.00u. Het toernooi zal van start gaan om 13.30u en rond 17.00u is de prijsuitreiking. 

  Via de QR-code op de flyer kunt u zelf een team inschrijven met vriendjes/vriendinnetjes die ook mee willen doen. Kinderen uit de groepen 4 tot en met 8 kunnen zich aanmelden voor het toernooi. Ook zal er tijdens het toernooi een activiteit voor de groepen 1 tot en met 3 georganiseerd worden. Zo kunnen ook zij kennis maken met korfbal.

  Op woensdag 22 mei is er een open training van 18.00u-19.00u voor teams die alvast een keer willen oefenen.

  Avond4Daagse Moerkapelle

  Junior Pubquiz

  Na het succes van vorig jaar, organiseert theater Swanla ook in mei op vrijdag de 31ste weer een junior pubquiz. Deze quiz is voor kinderen uit de groepen 6, 7 en 8. Lijkt het je leuk om mee te doen, schrijf je dan in met een team van maximaal 5 kinderen + begeleider. Het is uiteraard niet de bedoeling dat de begeleider de antwoorden gaat geven. We beginnen om 16.00 uur met de quiz en achteraf krijgt iedereen een frietje, snack en wat te drinken.

  We hopen zo veel mogelijk teams te kunnen verwelkomen.
   

  Inschrijven kan via info@dorpshuis.nl, kosten zijn € 5,- per kind

  Pubquiz Swanla OBS Reigerbos.jpg