Openbare Basisschool 't Reigerbos

  Nieuwsbrief 13-10-2023

  In deze nieuwsbrief:

  Kinderboekenweek "Bij mij thuis"

  Gezocht: meedenker voor de GMR

  Gevonden voorwerpen

  Luizencontrole op 25 oktober 2023

  Voedselallergie/speciaal dieet

  Gratis lid worden van superboek

  Schoolfotograaf

  Voortgezet Onderwijs Scholenmarkt - 14 november 2023

  Agenda

  Stichting ZO! Weerbaarheidstraining

  Tennisclub Zevenhuizen: Halloween Festival

  Kinderboekenweek "Bij mij thuis"

  Vandaag hebben we de Kinderboekenweek afgesloten. Op beide locaties is er een boekenruilkastje onthuld. Hier kunnen kinderen boeken die ze niet meer lezen neerzetten en een ander boek weer mee naar huis meenemen om te lezen. U kunt de ruilkastjes vinden bij de hoofdingang. Helaas is de theatervoorstelling afgelopen maandag niet doorgegaan vanwege een uitvaart in Swanla. De voorstelling is verplaatst naar 25 januari. In de groepen 4 t/m 8 is er een voorleeswedstrijd geweest. Wij zijn trots op alle deelnemers en feliciteren de winnaars met hun prijs.

  In de media:

  https://www.hartvanzuidplas.nl/nieuws/algemeen/26065/kinderboekenweek-feestelijk-geopend-met-lied-bij-mij-thuis

  Gezocht: meedenker voor de GMR

  Beste ouders van 't Reigerbos en Ixieje,

  Wij zijn op zoek naar een ouder die namens 't Reigerbos en De Ixieje wil meedenken, adviseren en beslissen over schoolzaken op stichtingsniveau.

  Er is plek voor één nieuwe ouder. Als zich meer kandidaten melden organiseren we een verkiezing. De GMR bestaat uit maximaal 14 leden van Scholengroep Holland.

  Wat doet een gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR)?

  Als lid van de GMR:

  • Behartig je de belangen voor leerlingen en ouders van alle scholen en de medewerkers van de hele organisatie van Stichting Scholengroep Holland
  • Ga je in gesprek met de voorzitter van het College van Bestuur over zaken die voor alle scholen gelden; denk aan onderwijsbeleid, financieel beleid of personeelsbeleid;
  • Kun je invloed uitoefenen en initiatief nemen.

  De GMR praat mee over het beleid van Stichting Scholengroep Holland en is een klankbord voor de voorzitter van het College van Bestuur van de stichting wanneer er belangrijke school overstijgende beslissingen genomen moeten worden. Hierbij heeft de GMR informatierecht, recht op overleg en afhankelijk van het onderwerp, advies-of instemmingsrecht. Vanuit het initiatiefrecht kan de GMR ook zelf onderwerpen aankaarten.

  Wat vragen we van kandidaten?

  Van de ouders die zich verkiesbaar stellen voor de GMR vragen we:

  • Vooral veel enthousiasme!
  • Een positief kritische houding om samen te werken aan goed onderwijs voor onze kinderen
  • Rond de 8 keer per schooljaar vergaderen
  • Bereidheid tot het volgen van een cursus GMR (een dagdeel?)
  • Een open houding

  Wat brengt zitting in de GMR je?

  Het lidmaatschap bij de GMR:

  • Bied je de mogelijkheid om in de keuken van het schoolbestuur rond te kijken. Dat is niet alleen interessant en leerzaam, maar ook noodzakelijk;
  • Leert je meer over de bestuurlijke aspecten van onze scholengroep;
  • Bied je de mogelijkheid jezelf persoonlijk te ontwikkelen;
  • Geeft je de gelegenheid het verschil te maken en de belangen van je collega’s en de ouders te behartigen. Voorbeelden van situaties waarbij de GMR het verschil heeft gemaakt?

  Ouders krijgen een vergoeding per bijgewoonde vergadering.

  Kandidaten kunnen hun belangstelling kenbaar maken door een mail te sturen naar r.denarend@reigerbos.nl onder vermelding van Kandidatuur GMR voor 20 oktober. Met daarbij een korte beschrijving van jezelf en je motivatie waarom je in de GMR wil.

  Heb je nog vragen? Mail naar r.denarend@reigerbos.nl 

  Gevonden voorwerpen

  Sinds de zomervakantie hebben wij twee goed gevulde bakken met gevonden voorwerpen. Er liggen veel (winter)jassen tussen, gymkleding etc. Mist u iets, loop gerust binnen om te kijken of er iets van uw kind bij zit. Vanaf 1 november gaan wij de spullen naar de kringloopwinkel brengen. 

  Luizencontrole op 25 oktober 

  Via verschillende kanten hebben wij vernomen dat het aantal kinderen met hoofdluis in Zevenhuizen toeneemt. In het verleden hielden wij na iedere vakantie standaard een luizencontrole bij alle kinderen van 't Reigerbos. Helaas zijn wij daarmee gestopt omdat we te weinig ouders hadden.

  Gelukkig is er na een oproep weer genoeg animo van ouders om te helpen. Heel fijn!

  De eerste controle zal plaatsvinden op woensdag 25 oktober 2023. Wilt u uw kind die dag geen vlechten indoen a.u.b.  

  Vanaf dat moment zullen wij na iedere vakantie alle kinderen controleren. De kinderen zullen in kleine groepjes uit de groep worden gehaald voor de controle. Wij zullen met deze informatie discreet omgaan. Mocht uw kind hoofdluis hebben, dan ontvangt heel de klas een brief met de mededeling dat er hoofdluis is in de klas, zonder naamsvermelding. U als ouder ontvangt een persoonlijk bericht van de leerkracht.  

   

  Voedselallergie/speciaal dieet

  Het komt wel eens voor dat er vanuit school iets te eten/drinken wordt geregeld voor de kinderen, zoals bij bijvoorbeeld het Sinterklaasfeest, de start van de Voorleesdagen of Pasen. We willen zoveel mogelijk rekening proberen te houden met alle kinderen. Mocht uw kind nu een allergie hebben voor een bepaald ingrediënt of een speciaal dieet hebben, wilt u dan het volgende formulier invullen: https://forms.office.com/e/RpWJrL4Tnb

  Let op: dit formulier hoeft u niet in te vullen wanneer uw kind bepaalde ingrediënten niet lust.

  Gratis lid worden van superboek

  Lezen is leuk. Maar voor kinderen met een leesbeperking is lezen vooral moeilijk. Superboek helpt daarbij! Bij Superboek staan de meest actuele titels in gesproken vorm, in braille of Jumboletter voor alle leeftijden.

  Heeft uw kind een leesbeperking? Onder de 18 jaar kun je gratis lid van Passend Lezen worden. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot Superboek. De collectie van Superboek bestaat uit meer dan 15.000 gesproken boeken, 3.700 brailleboeken, 1.000 Jumboletter-boeken en 13 tijdschriften. Ook voor de beginnende braillelezer is er genoeg keuze! Van Jip en Janneke tot De Grijze Jager. Van Sjakie en de chocoladefabriek tot De waanzinnige boomhut.

  Lid worden kan op https://www.passendlezen.nl

  Schoolfotograaf

  Eind oktober is het weer zover. Alle klassen worden weer op de schoolfoto gezet! Ook dit keer worden er pasfoto's en een klassenfoto gemaakt.

  Hieronder vindt u een overzicht van wanneer de klas van uw kind aan de beurt is, zodat u rekening kan houden met geplande afspraken onder schooltijd.
   

  Maandag 30 oktober 2023: locatie Zaagmolenpad 

  1/2B -1/2C-3B-4A-4B-4C-6A -7A -7B 

  Dinsdag 31 oktober 2023: locatie Zaagmolenpad 

  1/2A -1/2D -5A -5B -5/6 -3A -6B 

  Kinderen groep 8 (locatie Koningskwartier) die een broertje/zusje op locatie Zaagmolenpad hebben, gaan op de foto. De kinderen van groep 8 fietsen onder begeleiding naar locatie Zaagmolenpad en gaan vanuit deze locatie na schooltijd naar huis.

  Dinsdag 31 oktober 2023: locatie Koningskwartier 

  1/2F -1/2G -3/4 -5/6/7 -8A -8B 

  Broertjes/zusjes op het Koningskwartier gaan op de foto. 

   Woensdag 1 november 2023: locatie Zaagmolenpad 

  -Broertjes/ zusjes op locatie Zaagmolenpad gaan op de foto. 

  -Overige kinderen van locatie Koningskwartier (dus niet groep 8), met een zusje/broertje op locatie Zaagmolenpad worden door de ouders naar het Zaagmolenpad gebracht om op de foto te gaan. Hierna worden de kinderen weer naar het Koningskwartier gebracht.

  Voortgezet Onderwijs Scholenmarkt - 14 november in de avond

  Op 14 november organiseren wij weer de scholenmarkt bij ons op school voor groep 7 en 8. Meer informatie volgt nog.

  Agenda_Reigerbos_Zevenhuizen.jpg
  Jaarkalender 2023-2024 OBS 't Reigerbos_Pagina_03.jpg
  Jaarkalender 2023-2024 OBS 't Reigerbos_Pagina_04.jpg
  stichtingzo_nieuwsbrief_'t reigerbos_zevenhuizen.png
  FlyerA5_WeerbaarheidsTraining_2023_Pagina_1.jpg
  FlyerA5_WeerbaarheidsTraining_2023_Pagina_2.jpg
  Halloween.jpg

  herfstvakantie2.jpg