Openbare Basisschool 't Reigerbos

  Nieuwsbrief 10-11-2023

  In deze nieuwsbrief:

  De nationale voorleeswedstrijd

  Mad Science

  Sint

  Sinterklaasactie

  MR

  Verkeersles

  Inloopochtenden in week 47

  Clinics Volleybal ZVH

  Regels gymles

  Voortgezet Onderwijs Scholenmarkt - 14 november

  Agenda

  CJG: Webinar - En nu is het genoeg!

  CJG: Webinar - Hoe help je je kind in rouw?

  DNVW–HeaderOranjeGeel–2024-scaled.jpg
  Winnaar voorleeswedstrijd schooljaar 2023-2024.jpg

  Vanochtend heeft Ilka de voorleeswedstrijd gewonnen in Swanla! Voor een groot publiek heeft zij een heel leuk en grappig verhaal voorgelezen. Het publiek moest regelmatig lachen. Ilka gaat door naar de volgende ronde.  Wie weet is Ilka straks De Nationale Voorleeskampioen wel op jouw school! De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. Daarnaast bedanken wij natuurlijk ook de andere deelnemers aan de wedstrijd, ook jullie hebben ons prachtig voorgelezen.

  download.jpeg
  IMG_9845.jpg

  Afgelopen dinsdag en donderdag stonden in het teken van Mad Science. Dorpshuis Swanla trakteerde ons op een geweldige show vol humor en wetenschap. Daarnaast kwam er in elke groep een gekke professor een workshop verzorgen.

  Sint

  Zaterdag 18 november is Sinterklaas alweer in het land. De groepen 6 t/m 8 hebben al lootjes getrokken en zullen voor elkaar een surprise maken. Vrijdag 24 november mogen de kinderen hun schoen zetten. De groepen 1 en 2 zullen hiervoor hun gymschoen gebruiken die al op school is. De overige kinderen moeten een schoen meenemen. 

  Sinterklaasactie

  De Sinterklaasperiode is voor sommige gezinnen een lastige periode, omdat het financieel gezien een uitdaging vormt. De Speelgoedbank Rotterdam kan hierbij helpen. Zij kunnen voor deze kinderen een cadeautje verzorgen en dit bij hen thuis laten bezorgen. Bent u of kent u een gezin in Zevenhuizen wat wel wat hulp kan gebruiken? Dan kunt u per kind dit formulier voor 17 november invullen https://forms.office.com/e/0WVNwjAAV2 . Wilt u hierbij de voor- en achternaam van het kind, leeftijd en adres invullen? Deze informatie is vertrouwelijk en er zal zorgvuldig mee worden omgegaan. Heeft u nog vragen dan kunt u mailen met a.denheijer@reigerbos.nl

  MR

  Dinsdag 24 oktober jl. heeft de eerste MR vergadering van dit schooljaar plaatsgevonden.

  Op de agenda stonden de volgende punten:

  Beleid omtrent mobiele devices: Een opzet voor het beleid is besproken. Dit beleid wordt de komende periode verder uitgewerkt en dit punt komt op de volgende vergadering terug.

  Concept begroting 2024-2028: Doorgenomen en besproken.

  Werkplan MR 23/24: Doorgenomen en wordt aangepast zodat hij volgende vergadering vastgesteld kan worden.

  Werkverdelingsplan 23/24: Voor het werkverdelingsplan was instemmingsrecht nodig. De MR heeft hiermee ingestemd.

  Wilt u de volledige notulen van deze ontvangen? Stuur dan een mail naar MR@reigerbos.nl, dan krijgt u de notulen zodra deze zijn vastgesteld op de volgende vergadering. De volgende vergadering vindt plaats op dinsdag 21 november 2023.

  Verkeersles

  Volgende week zijn er praktische verkeerslessen op school.

  De kinderen mogen de betreffende dag hun fiets mee naar school nemen. Kinderen die geen fiets hebben, kunnen een fiets lenen van een klasgenootje.  

  Op maandag 13 nov zijn de kleutergroepen op het Zaagmolenpad aan de beurt

  Op dinsdag 14 nov zijn de groepen 3 op het Zaagmolenpad aan de beurt.

  Op woensdag 15 nov zijn de groepen 4 op het Zaagmolenpad aan de beurt.

  Op donderdag 16 nov zijn de groepen 5 en 5/6 op het Zaagmolenpad aan de beurt.

  Op vrijdag 17 nov zijn de groepen 1/2, 3/4 en 6/7 op het Koningskwartier aan de beurt.

  De fietsen van de kleuters op het Zaagmolenpad mogen in de kleutergymzaal geparkeerd worden. De gymzaal is te bereiken via de zij-ingang op het bovenbouwplein. Het is praktisch als de fietsen zoveel mogelijk per groep bij elkaar staan. Dit staat aangegeven in de gymzaal. Na schooltijd kunnen de fietsen weer via dezelfde ingang worden opgehaald. De fietsen van de overige groepen mogen op het plein geparkeerd worden. Dit zal op de dag zelf kenbaar gemaakt worden waar welke groep de fietsen mogen parkeren. Vragen kunt u altijd nog bij de leerkracht van uw kind stellen.

  Inloopochtenden in week 47

  Inloopochtenden in week 47

  In de week van 20-24 november zijn er weer inloopochtenden op 't Reigerbos van 8:20-8:40

  Maandag 20 november: groep 3B, 4B, 5A, 6B, 7B

  Dinsdag 21 november: Groep 1/ 2 C, 4A, 5B, 7A

  Woensdag 22 november: alle groepen op locatie Koningskwartier 

  Donderdag 23 november: 1/ 2 D, 3A, 4C, 

  Vrijdag 24 november: Groep 1/ 2 B, 6A, 5/ 6C, 1/ 2 A

  Clinics Volleybal ZVH

  Deze en volgende week zijn er volleybalclinics van ZVH voor de groepen 3 t/m 5 (en 5/6c) tijdens de gymlessen. De clinics worden gegeven door jeugdtrainer Martin. Om kinderen te stimuleren om naar de vereniging te komen, mogen ze vrijblijvend 3x gratis meetrainen bij de volleybaltraining in Swanla. Rond maart zullen ook de groepen 6 t/m 8 clinics krijgen van ZVH. De informatie in de flyer geldt echter nu al voor alle leerlingen uit de groepen 3 t/m 8, dus ook als ze deze week nog geen clinics hebben gehad.

  Proeftrainen in Zevenhuizen

  3x Gratis meetrainen

  Leuk dat jij zo goed hebt meegedaan met de Schoolvolleybal clinics. 

  Als je denkt; dat wil ook wel eens bij de club in Zevenhuizen proberen dan kan dat. Meld je aan en vraag wanneer je 3x gratis en zonder verplichtingen, kan meetrainen. Je mag ook een vriendje of vriendinnetje meebrengen. Stuur een bericht naar minicommissie@zvhvolleybal.nl en meld je aan voor een proeftraining. We zien je graag in Sportcentrum Swanla bij ZVH-Volleybal.

  Regels gymles

  GYMLES ZO MAKEN WE DE GYMLES LEUK,VEILIG EN SCHOON.

  1. SIERADEN MOETEN AF

  Voor de veiligheid van iedereen moeten sieraden af. Denk hierbij aan armbanden, kettingen, ringen en grote oorbellen. Ook armbanden zonder sluiting moeten af. Mocht uw kind een armbandje hebben dat niet af kan en wil uw kind het omhouden, wilt u er dan voor zorgen dat er bijvoorbeeld een sluitinkje op komt waardoor het armbandje wel af kan?

  2. GYMSCHOENEN

  Gymschoenen bieden ondersteuning bij het rennen, springen, landen en spelen. Ook bieden ze bescherming bij botsingen en activiteiten zoals touwklimmen, hockey en voetbal. Turnschoenen bieden onvoldoende steun en bescherming tijdens gymlessen.

  3. LANGE HAREN

  Lange haren dienen tijdens de gymles vastgemaakt te worden met een elastiekje. Dit zorgt voor goed zicht tijdens het sporten en voorkomt ongelukken.

  4. SPORTKLEDING

  Flexibele kleding is belangrijk om goed te kunnen bewegen. Een t-shirt en een korte broek hebben de voorkeur. Zo koel je voldoende af tijdens het bewegen. Verder wordt aangeraden om elke week de gymkleding te wassen.

  UITZONDERING GROEP 1 & 2

  Op dit moment mogen de kleuters op blote voeten gymmen of met gymschoenen. Onze voorkeur ligt bij het gymmen op blote voeten. Het gymmen op blote voeten zorgt voor een betere motorische ontwikkeling van de voet tijdens de kinderjaren. Om deze reden zullen alle kleutergroepen vanaf de voorjaarsvakantie (eind februari 2024) op blote voeten gaan gymmen. U hoeft dus geen nieuwe gymschoenen meer te kopen als uw kind eruit gegroeid is. Het is handig om uw kind op gymdagen makkelijke kleding aan te doen die tijdens het bewegen niet in de weg zit.

  VRAGEN?

  Heeft u vragen over geschikte sportkleding of schoenen? Neem contact op met Chris den Boef of Larissa de Boer.

  c.denboef@reigerbos.nl

  l.deboer@reigerbos.nl

  Regels gymles obs 't Reigerbos.jpg

  Voortgezet Onderwijs Scholenmarkt - 14 november

  Op 14 november organiseren wij weer de scholenmarkt bij ons op school (locatie Zaagmolenpad) voor groep 7 en 8. U heeft via Parro meer informatie hierover ontvangen.

  Agenda_Reigerbos_Zevenhuizen.jpg
  Jaarkalender 2023-2024 OBS 't Reigerbos_Pagina_04.jpg
  Jaarkalender 2023-2024 OBS 't Reigerbos_Pagina_05.jpg
  centrum_jeugd_gezin_zuidplas_nieuwsbrief 't Reigerbos_Zevenhuizen.jpg

  Webinar – En nu is het genoeg!

  Op 23 november 2023 organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in samenwerking met opvoedkundige en psycholoog Tischa Neve een Webinar En nu is het genoeg! Het is bedoeld voor alle ouders van kinderen van 1 tot en met 12 jaar.

  Kinderen die maar niet luisteren, die geen ‘nee’ accepteren en voor jouw gevoel een loopje met je nemen. 

  Hoe ga je daarmee om? Waarom werkt straffen vaak averechts en wat kun je dan wel doen? 

  In dit Webinar bespreken we hoe je liefdevol maar duidelijk grenzen kunt aangeven en hoe je kinderen helpt om beter mee te werken en te luisteren. Ook komt aan bod hoe je zélf relaxed en overeind blijft als je kind stormachtig of brutaal is. We bekijken hoe je afspraken met elkaar kunt maken die het leven voor iedereen fijner maken.

  Dit gratis Webinar vindt plaats van donderdag 23 november 2023 van 20.00 – 21.00 uur. 

  Voor aanmelden of meer informatie ga naar www.cjgcursus.nl of klik op deze link.

  Meer informatie en aanmelding CJG cursussen

  Website:                    www.cjgcursus.nl

  E-mail:                       info@cjgcursus.nl

  Telefoon:                   088 254 23 84

  Webinar – Hoe help je je kind in rouw?

  Op 27 november 2023 organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin in samenwerking met Leoniek van der Maarel een webinar voor ouders over het helpen van kinderen in rouw.

  Eén van de zwaarste taken waar je als ouder voor kan komen te staan is je kind begeleiden bij een groot verlies. Als je dan als ouder met datzelfde verlies wordt geconfronteerd, dan lijkt dit een onmogelijke taak. 

  Tijdens dit webinar leer je hoe kinderen rouwen, wat normaal rouwgedrag is, wanneer je je zorgen moet maken en wat jij als ouder kunt doen om je kind te ondersteunen, voor, tijdens en na het overlijden. Daarnaast is er aandacht voor jouzelf. Als jij om hetzelfde verlies rouwt, dan ga jij als ouder door een diep dal. Hoe kun je je kind dan begeleiden? Welke emoties laat je wel en niet zien aan je kind? Hoe vraag je hulp? Wat als je je kind niet kan 'bereiken'?

  Het webinar wordt gegeven door Leoniek van der Maarel. Zij is psycholoog, orthopedagoog en hypnotherapeut en begeleidt kinderen en (jong) volwassenen rondom een verlies. Als ervaringsdeskundige én als professional, begeleid ze al 22 jaar gezinnen die worden geconfronteerd met een groot verlies.

  Dit webinar vindt plaats op maandag 27 november 2023 van 20.00 tot 21.30 uur.

  Aanmelden voor de gratis CJG-webinar ‘Hoe help je je kind in rouw?’ via www.cjgcursus.nl of via deze link.

  Meer informatie en aanmelding CJG cursussen

  Website:                    www.cjgcursus.nl

  E-mail:                       info@cjgcursus.nl

  Telefoon:                   088 254 23 84